- smaller fonts
- larger fonts
- regular contrast mode
- high contrast mode
- regular colored links
- yellow colored links
- regular color mode
- grayscale color mode
- regular links
- underline links
Ο προμαχώνας της Αγγλίας αναπτύσσεται γύρω από τον ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας κυλινδρικό πύργο της Παναγίας, έργο του μεγάλου μαγίστρου Ιωάννη de Lastic, πού βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νότιου τείχους της πόλης. Ο πύργος οφείλει το όνομά του στην ανάγλυφη παράσταση ολόσωμης Παναγίας Βρεφοκρατούσας στη νοτιοανατολική όψη του, που συνοδεύεται από θυρεούς του Τάγματος και του μαγίστρου και αναμνηστική επιγραφή με χρονολογία: Edita est ab incarnato d(omi)no anno mo cccc xli (1441). Αρχικά ο πύργος ήταν αποκομμένος από το τείχος, με το οποίο συνδέθηκε επί μεγάλου μαγίστρου Orsini (1467-76), οπότε κατασκευάστηκε το δίσταθμο πυροβολείο στο πίσω μέρος του που πλαγιοκαλύπτει το προτείχισμα.
Ο προμαχώνας έχει κάτοψη σχήματος πεπλατυσμένης ημισελήνου και περιβάλλει τον κεντρικό πύργο στα νότια και τα δυτικά. Μεταξύ πύργου και προμαχώνα διατηρείται εσωτερική -πιθανόν η αρχική- στενή τάφρος, μέσου πλάτους 11 μ. Το εραλδικό έμβλημα που αρχικά αναμφίβολα συνόδευε τον προμαχώνα δεν υπάρχει πια, αλλά η μορφή του οχυρώματος παραπέμπει στο οικοδομικό έργο του μεγάλου μαγίστρου Aubusson μεταξύ 1480 και 1503- εκτός από το βαρύ στηθαίο με τις κανονιοθυρίδες, που αποτελεί μετασκευή του μεγάλου μαγίστρου Carretto (1513-21).
Δίσταθμο πυροβολείο χτισμένο από τον Aubusson προστατεύει την ανατολική παρυφή του προμαχώνα, διάταξη που επαναλαμβάνεται και στον προμαχώνα του Αγίου Ιωάννη ανατολικότερα. Μεταξύ του δυτικού άκρου του προμαχώνα της Αγγλίας και του προχώματος της Ισπανίας , μόλις 11 μ. προς τα βορειοδυτικά, μεσολαβεί χαμηλό πυροβολείο οικοδομημένο στο επίπεδο της τάφρου. Η πρόσβαση στον προμαχώνα γινόταν από πυλίδα στην ανατολική πλευρά, μέσω του πυροβολείου του Aubusson. Η εξωτερική τάφρος γύρω από τον προμαχώνα είναι πολύ μεγαλύτερη από την εσωτερική, με πλάτος που κυμαίνεται από 20 ως 25 μ.
Και στις δύο μεγάλες πολιορκίες της Ρόδου, το 1480 και το 1522, ο προμαχώνας ανήκε στη θέση άμυνας της ‘γλώσσας’ της Αγγλίας. Υπέστη μεγάλες ζημιές κατά την πολιορκία του 1522 και επισκευάστηκε από τους Οθωμανούς κατακτητές. Οθωμανική επιγραφή που μνημονεύει τη σφράγιση της πύλης είναι εντοιχισμένη στη νότια πλευρά του. Η έρευνα των οικοδομικών φάσεων του προμαχώνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν αποκλείεται στην επίχωσή του να κρύβονται τεκμήρια παλαιότερων φάσεων.
We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and
Get Consultation